Translate

środa, 12 grudnia 2012

ciasto krówka bez pieczenia

składniki:
2 niemieckie budynie śmietankowe
pół litra mleka
2 paczki cherbatników
puszka masy korówkowej smak kajmak
dżem porzeczkowy z biedronki
kostka masła
500ml smietany 30%
migdały w płatkach 2 garstki
cukier waniliowy i cukier puder
przygotowanie:
ugotuj na 1/2 litrze mleka 2 budynie ostudź dodaj kostkę miękkiego masła i miksuj na gładki krem,na blachę wyłóż papier pergamin rozłóż herbatniki i wylej krem następnie rozłóż herbatniki zmiksuj masę korówkowa i wylej na herbatniki na masę daj znowu herbatniki i posmaruj dżemem,ubij śmietanę dodaj do niej cukier waniliowy i trochę pudru ubita śmietanę daj na dżem ,upraż migdały posyp na śmietanę i wstaw do lodówki na 2 godziny.
najlepiej zostawic ciast w lodówce na cała noc wtedy herbatniki fajnie nasiąkną i są miekkie
smacznego naprawdę warto go zrobić

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz